Poradenství a realizace - zabezpečení objektů

Klidný chatař na stránkách o chataření a chalupářství

15.03.2012 11:13

Klidný chatař nebo chAlupář - bezpečnostní sada

alarmKlidný chatař je bezpečnostní sada určená a připravená svým obsahem pro rekreační objekty, jako základní EZS s požadavky na vyrušení pachatele a informaci o vniknutí majiteli (GSM modul pošle sms nebo prozvoní až 7 tel. čísel). Chata či chalupa tak nezůstane celou zimu otevřená, k dispozici dalším nezvaným hostům, případně opakovanému užívání jednoho pachatele. V této řadě alarmů od českého výrobce, je i sofistikovanější systém určený pro domácnosti a nebo pro podnikatele.

bepečnostní sada

Jak instalovat sestavy "Klidné" řady?
Montáž i nastavení prvků jsou v podstatě jednoduchou technickou záležitostí. Jedná se o mechanickou instalaci jednotlivých detektorů, zapojení adaptéru do el. Sítě, založení SIM karty libovolného operátora do GSM modulu a nastavení ústředny pomocí sms. Všechny sety jsou opatřeny českým návodem, který vás srozumitelně provede celým nastavením. A samozřejmě je možné základní obsah rozšířit o další prvky jako jsou klávesnice, klíčenky, detektory plynu, kouře i PIR detektory s PET imunity.

Co je také dobré si uvědomit?
Celkem 37 procent chalupářů zkušenost s vykradením. Víkendové bydlení má pojištěno poze 71 procent majitelů, nejčastěji ale pouze proti zásahu přírodních živlů.
Podle statistik Policie ČR z roku 2010 je při vloupání do chaty průměrně poškozen nebo ukraden majetek za téměř 19.000 Kč. Cílem zlodějů bývají většinou předměty, které se dají lehce zpeněžit, jako například nářadí a nástroje (28 procent), elektronika (20 procent) a běžné vybavení domácnosti (20 procent) a starožitnosti. Zloději se také zaměřují na potraviny (24 procent) a ošacení (deset procent), což naznačuje, že pachatelům nejde jen o peníze, ale také o jídlo a možnost přespání. Hodnota věcí, které jsou při krádeži zničeny, je často vyšší než hodnota těch ukradených. Takovou zkušenost má 35 procent dotázaných.

Aktivní ochrana chat je spíše výjimkou, alarm využívá pouze 11 procent chalupářů a 18 procent nemá chatu zajištěnou vůbec. Většina spoléhá na bezpečnostní zámek (58 procent) nebo mříže a okenice (32 procent).

Kontakt

Kamila Dvořáková Bezpečnostní technologie

kamprorady@centrum.cz

Sokolská 177/III
47124 Mimoň
e-shop: www.abcsecurity.cz
Letní byt: www.letni-byt.cz

+420 605 190 315
+420 739 017 171
ICQ: 618368781

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode